Slovensko - Francúzsko 1:1, Cibulková prehrala s Razzanovou

05.02.2012 Bratislava

Bratislava 4. februára (TASR) - Slovenské tenistky hrajú po úvodnom dni stretnutia 1. kola II. svetovej skupiny Pohára federácie v Bratislave s Francúzskom nerozhodne 1:1. O vyrovnávajúci bod pre tím kapitána Nicola Escudeho sa na tvrdom povrchu Premier v NTC zaslúžila francúzska dvojka Virginie Razzanová, ktorá po kvalitnom výkone zdolala slovenskú jednotku Dominiku Cibulkovú za 89 minút v dvoch setoch 6:4 a 6:4.
V úvodnom singli zvíťazila Daniela Hantuchová nad Pauline Parmentierovú po dramatickej vyše trojhodinovej trojsetovej bitke 5:7, 6:1 a 9:7. Nedelňajší program otvorí o 12.00 súboj tímových jednotiek Cibulkovej a Parmentierovej, v záverečnom singli by sa mali predstaviť Hantuchová a Razzanová.
Cibulkovej nevyšiel úvod stretnutia s Razzanovou, keď v druhom, geme stratila svoje podanie a Francúzka sa po potvrdení brejku ujala vedenia 3:0. Slovenka síce v ďalších minútach zlepšila hru a vyrovnala na 3:3, no v ôsmom i desiatom geme ju opäť zradil servis a Razzanová získala úvodný set vo svoj prospech. V druhom dejstve si obe hráčky držali svoje podanie až do deviateho gemu. Cibulková za stavu 4:5 neuhrala pri svojom servise ani loptičku. Razzanová premenila po víťaznom bekhende hneď prvý mečbal a vyrovnala vzájomnú bilanciu s Cibulkovou na 2:2.
Vo fedcupovej histórii ide o tretí vzájomný zápas medzi Slovenskom a Francúzskom. V roku 2002 zvíťazili Slovenky vo štvrťfinále na harde v bratislavskej Inchebe 4:1 a na jeseň na finálovom turnaji v španielskom Maspalomase zavŕšili svoju spanilú jazdu ziskom cennej trofeje. V roku 2009 na antuke v Limoges prehrali Liptákove zverenky 2:3, keď o všetkom rozhodla až dramatická záverečná štvorhra.

1. kolo II. svetovej skupiny Pohára federácie:
Slovensko - Francúzsko 1:1 po prvom dni
Daniela Hantuchová - Pauline Parmentierová 5:7, 6:1, 9:7
Dominika Cibulková - Virginie Razzanová 4:6, 4:6
nedeľa 12.00: Cibulková - Parmentierová, Hantuchová - Razzanová, Hantuchová, Cibulková - Alize Cornetová, Kristina Mladenovičová
 

Vyberte región